TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HAPİSHANE FİLİMLERİ VE DİZİLERİ

Esaretin Bedeli  
1 Esaretin Bedeli (KONUSU) Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi`ne gönderilen bankacı Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur.
Shawsank Hapishanesi'nde dayak, işkence, tecavüz, her türlü durum yaşanmaktadır fakat Andy gene de hayata bağlı ve iyimserdir. Bu tutumu etrafındakileri de etkiler. Andy umutlu bakış açısıyla çevresindeki tüm mahkûmları, parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy'nin bu çabalarına ortak olacak bir arkadaşı da olacaktır
Film, gişe hasılatının bütçesini zor karşılamasına rağmen eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve birçok ödüle aday gösterildi. Sonrasında kablo televizyon, VHS, DVD ve Blu-ray üzerinde dikkate değer bir ilgi gördü. Amerikan Film Enstitüsü'nün hazırladığı AFI'nın 100 Yılı... 100 Film listesinin 10. yıldönüm sayısına dahil edildi. IMDb sitesinde 1.462.670'dan fazla kişinin oylarıyla 10 üzerinden 9.3 puan aldı ve gelmiş geçmiş en iyi film seçildi
  Prison Break

 2  Prison Break (KONUSU) 2005 yılında başlayan başrollerinde Wentworth Miller,Dominic Purcell,Sarah Wayne Callies,Amaury Nolasco olan yaklaşık 42 ülkede yayınlanan ABD yapımı dram ve macera dizisi. Fox kanalında yayınlanmaktadır, Türkiye'de ise gösterimi CNBC-e kanalı tarafından gerçekleştirilmektedir. İlk sezonunun gösterimi 2006 sonlarında biten dizinin ikinci sezonu, 1 Mart 2007 tarihinden itibaren CNBC-e ekranlarına geri dönmüştür. 26 Temmuz 2007 tarihinde 2.sezon Sona bölümü ile sona ermiştir.
Dizi 2006 Emmy ödüllerine en iyi dizi olarak aday gösterilmiştir.
1. Sezon Konu: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

2. Sezon Konu: Bu sezon kahramanların kaçtıktan sonra yaşadıklarını konu edinir. Mahkumlar hapisten başarılı bir şekilde kaçarlar ve hepsi Charles Westmoreland'in Tooele Utah'da gömdüğü 5 milyon doların peşine düşer. Ancak onları, FBI ajanı Alexander Mahone (William Fichtner) takip etmektedir.

Serinin yaratıcısı Paul Scheuring, ikinci sezonu, başrollerinde Harrison Ford ve Tommy Lee Jones'un yer aldığı Kaçak filminin sekiz firarili hali olarak tanımlıyor ve yine bir cezaevi firarını konu edinen Büyük Kaçış filminin ikinci yarısına benzetiyor. Kaçakların her biri kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Birleşik Devletler'in çeşitli bölgelerine yolculuk ederken, hemen bir adım peşlerinden takip eden kanun koruyucuları ve ödül avcıları ise hepsinin işini zora sokuyor. Lincoln Burrows'a kurulan komplonun sahibi "Şirket" (The Company) ise bu sezonda daha aktif ve amacı firari Lincoln Burrows'un infazını bir an evvel gerçekleştirmek..

Alcatraz 

3 Kaçılması imkansız olan ünlü Alcatraz Hapisanesinden kaçmaya çalışan üç mahkum ve bu kaçış planını mükammel hazırlayan banka soyguncusu Morris`in (Eastwood) gerçek olduğu söylenen öyküsü.



ARKADAŞLAR BEN  2 TANE EFSANE FİLİM VE 1 TANEDE EFSANEDE DİZİ SEÇTİM ÖNEREBİLİCEGİNİZ FİLİM VEYA DİZİ OLURSA YORUMLARINIZA YAZINIZ BENDE YAZIMA EKLERİM YORUMLARINIZ BENİM İCİN DEYERLİDİR 

Yorumlar